Chocolate cream dream.

Bra dag! Gick upp runt 9 (fast jag började 12.30, duktigt för att vara jag!), käkade frulle och satte igång med pluggandet. Fick hela två historiaarbeten klara. Sedan iväg till skolan och därefter var det gymet för första gången på 3-4 veckor. ÄNTLIGEN! 15 min löpning som uppvärmning och 1 tim styrketräning. Mina armar och ben känns just nu som spaghetti, men det gör inget :)

Nu på kvällningen blev det även cupcakes-bak till SMHI:s fikastund imorgon. Blev sjukt nöjd! Helt klart det godaste jag gjort hittills :D



Hittade orginalreceptet på
Dagensmuffin och dessa små sötnosar hette "chocolate cream dream", så det är bara att söka om ni är osäkra. Jag ändrade lite och använde mig av en annan frosting som ni hittar nedan :)

Muffins:
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
4 msk kakao
100 g ljus blockchoklad
4 msk ljus sirap

Frosting: (jag brukar höfta lite, men tror att måtten stämmer nästan exakt)
25-50 g smör eller margarin, rumstempererat
½ pkt Philadelphia cream cheese
½ pkt florsocker, siktas (för att slippa klumpar, använd även en gaffel!)
1½ tsk vaniljsocker

Gör såhär:
 - Vispa ägg och socker poröst med hjälp av en elvisp, ett stort plus är om smeten får dubbel volym.
- Smält blockchokladen och smöret tillsammans, låt svalna. (under "smältningen, se till att röra så att det inte bränner fast eller blir konstiga klumpar som inte smälter. Lite grynigt gör ingenting)
- Blanda de ”torra” ingredienserna för sig (dvs mjölet och kakaon).
- Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt sirapen, blanda nu ihop allt detta med en träslev eller slickepott.
- Häll sedan ut i muffinsformar.



Tips!
- Ha dubbla formar ifall smeten skulle få för sig att flyta ut. Man kan alltid ta bort en form sen om man tycker det ser konstigt ut eller så.
- Fyll formen bara till hälften, eller mindre. Även fast det inte är bakpulver i så blir de först stora och porösa, sedan sjunker de ihop lite.
- se till att frostingen inte är för lös, det blir lättare att hantera (t.ex spritsa ut den) om den är hårdare. Ställ i kylskåpet så stelnar den lite.

Lycka till!

/k

Kommentarer
Postat av: They call me Josse :D

I löööv dina muffins :D

Postat av: Chosse

Oh en grej till, vad spritsar du med? :D

2009-05-14 @ 13:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback