Home is where your heart is

... But what a shame, 'cause everyones hearts doesn't beat the same.

Kära bloggläsare.
I've got news.

(det tråkiga är att ni som läser min blogg träffar mig dagligen eller följer flitigt uppdateringar på bdb, så ni vet nog redan, men skitsamma!)

Förutom att jag fått förkylning så har jag även fått SOMMARJOBB!! Jag är hur lycklig som helst!
Plöstligt är hela min sommar SAMT höst och resten av året räddat. Det blir med andra ord USA och jag kommer att kunna betala för hela resan själv, vilket känns UNDERBART. Jag kommer med andra ord hem skuldfri! Mmmm.

Sommarjobbet är fixat, studenten närmar sig med stormsteg (har lite rest, men inget jag oroar mig för) och USA är säkrat. Jag slipper med andra ord vakna upp dagen efter studenten och tänka :"jaha, vad gör jag nu då?". Detta scenario har i mitt kaosartade huvud varit min största mardröm de senaste månaderna och plötsligt så bara POOOF, försvann den. Helt lovely må jag säga.

Så, för tillfället är jag alltså sjuk och sängliggande. Jag måste dock bli frisk till fredag då det vankas födelsedagsfest. Hoppas :/

Wellwell, nu ska jag återgå till att göra ingenting.
/k

If I don't live today, then I might be here tomorrow.

Jag är... inte nykter. Men det är ju då man skriver som bäst brukar man säga.Eller jag säger så iaf.
Idag/i kväll har vi firat min bästa hand och höga vän, JENNY LINDGREN. För idag är ingen vanlig dag, idag är jennys födelsedag HURRAHURRAHURRA!
Det va nice. Önskar bara man kunde få träffa lite bättre folk ute nån gång, men det händer ju aldrig. Förstår mig inte på folk som hittar ragg på krogen, det funkar ju bara inte.
Men aaaah, jag vet inte vad jag ska skriva, så lägger ner hela grrejen och återkommer imorgon för fler saker värda att ta upp.
Puss!

/k

'Cause your presence still lingers here.

You used to captivate me
By your resonating light
Now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase-


Ibland saknar jag dig så sjukt mycket. Men vi vet alla att det är bäst såhär. Jag mår bättre utan dig.
Evanescence - My immortal för minnenas skull. Lägg ingen större vikt på texten.

________________________________

Idag var en bra dag. Insiktsfull.
Hoppas på nya ansikten i helgen, men mest pepp på födelsedagskalas.
Och imorn får jag sova hur länge jag vill. Sweet.

/k

Get down.

Fundear på att ansöka till nästa Top Model:



Jag vill kalla oss Skönhetstrion. Och nej Linda, inget bdb. Jag har inte lika många besökare här som där, så skonar dig från massåtlöje eller vad man kan kalla det :D
puss

/k

I can be your guide to paradise.

DAMN YOU SABIZZLE! sitter och nördar Alcazar - Stay the night för fulla muggar. Allt är sabz fel. Usch.

Jag är på toppenhumör trots det underbara vädret utanför fönstren. Tror det kallas Endorfiner, det där underbara underbara ämnet man bara får tillskot av genom typ alkohol och träning. Och nej, jag har inte druckit något.
Klarade 1 tim på bandet idag (=8 km) vilket var mitt mål. Är sjukt nöjd med mig själv och tänker sätta målet att slå Jonte med milen under timman. Fast det kommer nog ta ett tag :)

Slutkörd och hungrig kommer jag hem till familj+ bror och lillfis. Hey baberiba liksom, inte fick man ta det lugnt ens när man kom hem. Men det var mys!
Snart bär det även ikväll iväg till T och L för Becktittande.

/k

Diamonds are a girl's best friend.

Jag har löst mysteriet. Mysteriet angående kärleken. Iallafall för min del, kunde jag lösa alla andras skulle jag närmast kunna liknas vid cupido.

Men i alla fall. Här har vi svaret. Jag är sjukt kräsen. ALLT ska stämma (tro det eller ej, men en ful dialekt kan enligt mig paja hela intrycket). Japp, jag är dessutom rätt utseendefixerad, så både in- och utsidan ska självklart stämma, intelligens, humor är båda två viktiga egenskaper och ja, dialekten då.
Wtf lixom.



Utseendemässigt skulle dessa gossar ta hem en promenadseger. Mmm.
Wentworth Miller, Robert Pattison och Charlie Hunnam.


Trist att det är så. Jag menar, har aldrig påstått att jag själv är något helgon. Så att vara kräsen är då bara dumt för då förblir man ensam.

Fina tankar såhär på morgonkvisten (typ, runt lunch då). Till frukost fick jag våfflor med sylt och grädde av päronen. Det var riktigt fint i magen kan jag lova.

/k

Are they happy? Or maybe just sad?

Jag känner för tillfället tusen känslor på samma gång. Jag längtar ihjäl mig till framtiden, men saknar och stannar gärna kvar i det förflutna. Det känns trassligt, som en stor labyrint i huvudet. Vilken väg går man? Vad kommer det att bli av allt?

Rätt normala känslor (hoppas jag) såhär inför sommaren. Min första sommar som icke-studerande. Eller vad man nu ska kalla det.

Linda tyckte jag liknade Ronja Rövardotter idag. Och jag känner mig lite som henne också, vill bara gå ut i solstrålarna som har börjat sänka sig även över Axel Swartlings gata och skrika vårskriket. Bara.. skrika lungorna tomma på luft.

Men nu är det mörkt på vår sida av klotet så jag får väl helt enkelt vänta tills imorn. Eller så bakar jag cupcakes istället.
Godnatt.
/k

I'd walk if I had no other way.

Åååååh jag har ett sånt fasansfullt sug efter att baka cupkaces! VERKLIGEN! stå i köket med mjöl överallt och dekorera små söta muffins. Var kommer det här konstiga suget ifrån?
I vilket fall som helst så måste jag till Linda och Tore för att hämta bakformar + boken jag fick i b-daypresent, pronto!



Utöver suget på att baka är jag sliten i precis hela kroppen. Mest av allt i benen, då jag är ett snille och glömde stretcha igår. Lägg på 1 st lång lång promenad på ca 1½ timme och voilá!
Jag är lycklig om jag kan gå imorgon.
Dessutom i rygg och nacke då dessa tar sån jävla stryk av min träning, även fast jag låter nämna muskler vila så ofta som behövs.
Men vadfan, det är bra ändå!


Quiet heartbeats.

Händelserik dag, även denna full av solsken. Bra dag!

Jag börjar dock på allvar få panik över det här med sommarjobb. Jag tänker då inte vara positiv. Jag tänker vara så pessimistisk jag kan, för på så sätt blir man inte lika besviken.

_________

Say my name and hers in the same breath
I dare you to say they taste the same
Let the leaves fall off in the summer
And let December glow in flames


/k

I'm going down with this sun.

Jag är på strålande humör. Inte bara bra, som de senaste dagarna, utan STRÅLANDE. Och det, mina vänner, kan jag lätt förklara genom de årliga vårkänslorna. Äntligen tittar solen fram och värmer ett iskallt IKEA-land såattsäga.
Och det är lustigt, det där med vädret. Eller snarare årstiderna. För min del härjar höstdepressioner, jag vill mest bara gå i ide under hela vinterhalvåret. Visst, snö är mysigt och så, men kanske i några dagar. Högst.
Sedan kommer den underbara underbara våren med sol, fågelsång och snödroppar/krokusar i rabatterna. Och tulpaner. MMMm tulpaner..
Vårkänslor kan vara det bästa som finns, efter att vara kär, typ. Man är glad och positiv större delen av tiden.

Japp, blir det usa så blir det helt klart ett soligt ställe. Jag är så trött på mörker och kyla.

Idag skolkade jag från praktiken för att istället få lite skolarbete gjort. kändes bra mer viktigt än att sitta på SMHI.
Sedan var det träning för hela slanten och för första gången på nästan hela "träningsperioden" kände jag att jag faktiskt gjorde mitt bästa. Bra pass med andra ord. Imorgon tecknar jag upp mig för två månader till och slipper därmed oroa mig för betalning/gång etc. Dessutom blir ju det lite av en pepp att gå dit. Jag kastar inga pengar i sjön, jag. Det tillåter inte min ekonomi för fem öre. (höhö, ordvits. Skitkul).

Imorgon blir det mer av den varan, fast inte lika länge. Tar jag ut mig för hårt kommer jag att tröttna, och det vill jag inte.
Men innan dess har jag lovat sabizzle en fotosession. Jag ska stå modell för hennes tidningsomslag eller hur det nu var. Vet iaf att det skulle vara rockabilly som gällde, såatt nånting sånthär kanske?



Well, jag ska göra mitt bästa. Hoppas bara hon blir nöjd.
Vi får se imorn helt enkelt!

/k


We got a problem with Sweden!

- bandet heter quit your dayjob och rubriken är endast en låttext för er som inte vet det.

Idag har jag varit på infomöte ang aupair-grejen. Och ooooh jag är eld och lågor, precis som jag trodde att jag skulle vara. Har babblat på om hela grejen i nån timme eller två hemma hos jempan. hoppas hon inte tyckte det va allt för tråkigt, va ju tvungen att berätta! .. :)

Men ah, insåg idag att det är MYCKET som ska fixas, dels innan sommaren (skolarbete, studentfix) och dels till hösten och USA (nästan HELT beroende på om jag får sommarjobb... )

SÅ, helt för min egen del, nedan följer en lista på allt som skall göras.

-hälsokontroll
-skicka ansökan om polisregister
-få folk att fylla i "personal references"
-få Maria och Monica att fylla i papper om "childcare references"
-hitta studentklänning (japp, den känns viktigt och det FINNS faktiskt folk som är ute i mycket bätre tid än mig. Yes, S och L, jag menar er ;) )
-ringa sportscampchefen och tjata om jobb + eventuellt få honom att fylla i papper om childcare blabla
-ringa mattias och tjata om jobb
-samhäll, göra klart och lämna in monarkiarbetet och det senaste samhällsarbetet (vad det nu var...)
-mediekommunikation, skriva klart och lämna in praktikarbetet
-historia, skriva klart artikeln och lämna in
-projektet, fixa intervjun

ja, det är visst en hel del. Har dessutom säkert glömt hälften. Brukar vara så när 29859865 tankar snurrar i huvudet.
Men det ordnar sig!
Jag känner mig lätt och glad, vafan, är det nu livet börjar?

/k

Let's go to a place where we belong and leave our troubles at home.

Söndag, hemkommen från sthlm och en sjuhelsikes flytt. Trodde knappast jag någonsin skulle uttala dessa ord, men skönt att denna helg äntligen är över. Veckan som följer kommer ju bli redigt slapp så jag går inte alls miste om någon direk ledig tid.
Hann även med veckans sista träning idag. På tisdag ska jag köpa mig ett kort för två månader, det blir nice. Jag kommer väl nästan bo där.
Jag förstår inte att jag plötligt tycker det är roligt? Vad har hänt? Trodde det berodde på sällskapet (vilket det iofs till viss del gör) men oftast kan jag lika gärna gå själv, lika skönt det :) Härligt att jag äntligen fastnat för något sundare än dessa eviga fikor.

Imorgon ska jag på Aupair-infomöte. Det är lite smånervöst redan nu kan jag lova, men mest förhoppningsfullt! Fårse hur det ser ut imorgon vid den här tiden, antingen är man eld och lågot eller besviken. Det visar sig!

Sist men inte minst, vad ska jag göra? Har suttit och kollat igenom de 10 gb gamla bilder jag la in på datorn förra veckan. Minnen kommer åter. Minnen som först inte är något annat än glada minnen, för att sedan bli saknad. Och ja, som vanligt så handlar det om honom.
Jag har kommit över det hela rätt bra, äntligen. Det är inte många känslor just nu. Men efter att ha läst gamla loggar och sett alla bilder på oss, svällar det nästan över. Vad gör man? Tar hela skiten, knycklar ihop och eldar upp eller går igenom allt? Jag skulle bara vilja klicka på deleteknappen men är som vanligt rädd för att mista något. Jag har så svårt för att radera ut allt ur mitt liv fastän det kanske skulle vara det bästa tänkbara. I slutändan är det mig och bara mig jag plågar.

/k

We're gonna party like it's your birthday?

Ja fy fan. Sitter här färdigpackad, redo att åka. Ska ju till sthlm för att hjälpa syrran att flytta. Såhär dagen efter känner jag inte så mycket för det, hela kroppen är seg, huvudet tungt och magen ur balans. Men hur som helst så vill jag tacka alla inblandade, ni som gjorde gårdagen så bra. Jag stortrivdes och hade skitkul. Tack!

Snart blir det lite kaffe och mackor som jag dukat fram åt mig och föräldrarna. Sen bär det iväg.
Ses på söndag!

/k

There's nothing else I rather do.

Sitter hemma hos Linda och Tore och väntar på att folket ska droppa in. Linda och Jenny är i skrivande stund nere vid resecentrum och hämtar människor. Människor jag inte känner, spännande!

Och hittills har jag haft en skitbra födelse, mycket bättre än vad jag förväntade mig. Är mätt och glad efter en något livlig men trevlig kväll med tacopaj, marängswisch, bror med familj, mor och far. I den ordningen. Tacopajen var sjukt god kan jag lova.

Och tack Jenny för att du äntligen fick mig att inse att jag faktiskt inte blir äldre än 19. (Fast ja, enligt lillkillen i värmland blir jag ju "grattis på 90-årsdagen!". Svårt att skilja på dessa tal, det är ju bara sisådär 71 år emellan, heh)

Nu kom Mallanbrallan och hanelulu och sjöng. Det var riktigt mysigt. Hoppas på en trevlig kväll med alla jag har varmt om hjärtat.

/k

I've had enough of this comfort conversation.

Jag är för trött för att sova.
Helt sjukt.

Jag är även trött på alla mina måsten. Det brukar vara något man kan påverka genom att aktivt försöka, men jag är för trött för det också. Jag fortsätter.

The show must go on.

/k

We were wild and young and free.

Hehu.
Idag har jag spenderat lite kvalitétstid med min rådgivare, högra hand, vapendragare och bästa vän.
Det blir inte mycket av det, inte så mycket som folk tror iaf. Inte så som idag, när allt mellan himmel och jord gås igenom. Vi inser att vi inte är så lika afterall, men att delade åsikter inte spelar någon roll. Man får sig bara då en tänkare, när allt inte är glasklart och man kan tycka olika saker. Se saker på olika sätt.

Vi hann med både träning och fika. Nu är det söndag och jag är fullt nöjd med min vecka. Det finns vissa bitar som skulle kunna bli bättre, typ som skolarbete som bör göras. Men mer allmänt har den varit perfekt.
4 träningstillfällen, storstädning och att för en gångs skull inte vara totalpank känns rätt bra.
Mitt strålande humör gör även allt lättare. Jag har planer, visioner och jag älskar att planera för sådant. Det blir kanske inte alltid som man tänkt sig, men jag älskar att få drömma.

Nästa vecka lär dessutom bli bättre. Redan inplanerat är att nytt skall inhandlas och fredag är ledigt vilket resulterar i utgång på torsdag.

Just nu strålar Bryan Adams ur högtalarna och jag ska snart ta mig an ca 10 gb bilder, filmer och foton från förra året. Detta ligger för tillfället på brors externa och han vill av någon anledning inte att mitt skit ska ta upp plats hos honom. Men det blir fint. Vet att det ligger en hel del minnen där.

/k

April's shower brings May flowers.

Åmenherregud.
Såg just klart filmen Pursuit to happiness och jag grinade som ett barn ungefär hela tiden.
Var sjuuukt länge sedan jag såg en så rörande film. Magknip och inlevelse till max, typ. Gripande, verkligen.

Handlar i korta drag om Chris Gardner, en hängiven far med huvud för siffror.
Genom en oigenomtänkt investering förlorar han sakta men säkert allt; Pengar, boende och även sin fru, som lämnar både Chis och deras gemensamma son Christopher för att söka lyckan i New York. Chris kämpar för att hålla både sig och sin son vid liv. Det går så långt att de får spendera nätter på bl a härbärgen och offentliga toaletter.
Samtidigt som allt det här utspelar sig är Chris en av 20 praktikanter på en oavlönad, men mycket prestigefull börsmäklarutbildning, där endast en går vidare till en välbetald heltidstjänst..

"Tack vare sitt självförtroende och kärleken till sin son, övervinner Chris Gardner alla hinder och blir en legend på Wall Street."

Detta är en sann historia, kan tilläggas.



Har du inte sett den, se den.
Punkt.

/k

Listen to my voice, it's my disguise.

Fredag, underbara fredag.
Skola, jobbsök och träning, I've done my work for today.
Fick lov att unna mig en kväll med världens bästa film (knocked up/på smällen), vänner och världens godaste chips (sourcreme & union med peppar. MM!)

Jag är sådär lagom seg i kroppen så det kommer inte dröja länge tills jag kryper ner under täcket.
Imorgon är det stadsvandring som gäller, tänkte hitta mig något fint. Kanske tillochmed i plural.

Jag bara vilja.. skruva fram tiden. Först till typ april/maj så jag vet om jag är en av de lyckliga sommarjobbarna. Sedan känns det nästan som att jag kan hoppa över sommaren. Eller ja, att den går fort, att jag jobbar undan den. Jag känner att jag är i behov av en nystart eller liknande och inbillar mig att en resa till staterna skulle göra saker och ting.. Nytt, fräscht och intressant.

Sure, jag har fortfarande (!) mitt glada humör kvar, mår rätt bra faktiskt. Men ja, en nystart skulle som sagt inte sitta fel.


We'll have it good.
We'll have the life we knew we would.


/k

It's still a little hard to say what's going on.

Fortarande glad, dock något nedtagen på jorden igen.
Allt flyter ju för tillfället på. Jag vill inte känna.. det som känns ibland.

Förstår inte liksom vad som hände? Plötsligt var jag inte lika viktig längre. Eller snarare, man bara glöms bort, stundvis.
Den känslan är så jävla mellanstadie. Konstant osäker och förvirrad. Försöker passa in.
What's it worth?

Förutom ovanstående tankar så har dagen varit bra. Trött skoldag följt av helt okej träningspass.
I helgen ska jag bara vara. Med mig själv eller med andra, det kvittar mig.
Jag ska i alla fall umgås lite med mig själv, kanske till och med försöka tycka om det.

/k

I've got 99 problems but a bitch ain't one.

Pepparkakan! Jepp, idag har jag solat bort iallafall LIIIITE blekfishet. Det känns nice. Även fast huden luktar bränt och solarium inte är fräscha nånstans så känner jag mig fräschare :D

.. Och glad!
RIKTIGT glad tillåmed. Efter en fika med Mallanbrallan idag gick det upp för mig. Hur töntigt det än låter men..
Efter studenten ligger hela jävla världen för mina fötter.
..

97 dagar kvar, and counting. Och även fast jag har lite rest i skolan känns allt så.. lätt.

Mycket (vad gällande framtiden) hänger dock på sommarjobb. Det känns sjukt viktigt att ha ett sommarjobb i år eftersom jag vill mer och mer för varje dag som går till USA i höst. Jag tänkter på det varje dag, drömmer om det på nätterna. FÖRSÖKER att inte glamourisera hela grejen, men ja, man måste ju tänka positivt!


Enligt mamma spelar sommarjobbet inte en SÅ stor roll. Hon menar att jag kommer att ha möjlighet att åka ändå, att jag inte ska känna press. Men det gör jag. Jag förstår ju vad hon menar, att krisar det så hjälper hon. Men även fast det självklart är schysst att få saker och ting betalda för sig så.. vill jag inte det. Jag vill fixa det här själv. Jag tror jag behöver det.


och sist men inte minst, tack Malin för tipset om ljudbok. New moon ligger redan i nerlistan och skall brukas på gymet imorn, vilket jag nästan längtar till. Allt det där känns så jävla bra. Jag märker ju resultat själv genom min dygnsrytm, kost"rytm" och självklart humöret. Visst, jag fuskar lite med sötsaker mitt i veckorna men så länge jag gillar träning och faktiskt tar mig dit tänker jag inte ha dåligt samvete.

Så vad jag vill ha sagt med detta inlägg, för tillfället älskar jag livet.

Chasing life and let it roll!
/k

High heels they got me falling down on my knees.

Underbart!
Idag har jag varit duktigt. Först skola för ett sjukt slappt psykologipass. Trots att den är slapp så gillar jag kursen! Det är en hel del roliga saker vi tar upp.
Därefter åkte jag hem, sökte massa jobb på vildmarkshotellet, ringde runt och fixade. Sedan begav jag mig ut för lite mer intensivt jobbsökande, åkte runt till olika företag. Var ju förvisso rätt mycket waste of time då flera sa nej och några skulle kolla, men trodde inte att de tog in sommarjobbare. Wellwell, så kan det vara. Jag räknade nyss ut att jag åtminstone sökt 35 jobb nu. Känns bra, men jag har en del kvar tror jag.
Sedan hämtade jag jempan för en fika och därefter masade vi oss till gymet för lite konditions träning. Jag fixade iallafall 40 min nonstop på två olika crosstrainer(s?), vilket är bra för mig. Trött och svettig blev jag iallafall, det brukar ju betyda att man jobbat.

Nu sitter jag hemma, färdigäten och färdigduschad, ska se till att få in ett (kanske två) mindre arbeten. Med andra ord så känner jag mig nöjd med dagen. Mitt humör kunde ju dock varit lite bättre, varit halvt förbannad på allt hela dagen haha. Men ja, jag har mått så bra alla andra dagar så nu var det väl dags. Dessutom är det tisdag, vilket förklarar en del.
Slapp iallafall SMHI idag. Jeey!

/k

Be my baby.

Jag har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, men jag har en förklaring:
Jag har struntat i datorn om kvällarna och inser att jag runt 22.00-snåret faktiskt är trött och redo för sängen. Har ändrat om lite och min dygnsrytm fungerar så mycket bättre! Går mest in för att kolla mail, söka jobb och möjligen läsa en blogg eller två. Allt annat på internet känns sjukt tråkigt nuförtiden.

Men i alla fall. Helgen har just passerat och det var lyckat. Eller ja, typ.
Fylleslag of dooom kan man säga. Runt 8 (!!! ja, vi började rätt tidigt) så började jag ringa fyllesamtal. Woho. Jag tror inte jag sa något riktigt hemskt till någon, men aaah, fyllesentimentalitet är tamejfan aldrig rolig. Vilket kvällen bjöd en hel del på med tanke på sällskapet. Och faktum är att kameror vid sådana tillfällen kan vara det värsta som finns. Tjoho, facebook nästa? Känner jag Moncia rätt så hamnar jag där inom en snar framtid.

Innan fylleslaget, på dagen, var vi på busfabriken, jag, Jenny och Sebastian. Och... jag är mållös. Det var bland det sjukaste.. sååå högt i tak och labyrinter och klätterställningar och bollhav och ruschkanor och ja, gud vet vad. Sånt fanns det minsann inte på min tid! 1,5 timmar senare gav vi dock upp. Men lätt värt pengarna.
Låna ut era snorungar till mig så jag får gå på busfabriken snart igen!

Efter besöket på busfabriken drog vi vidare för bowling. Jag förlorade som vanligt. Tur att jag inte är en lika dålig förlorare som Sebastian, då skulle jag aldrig kunna spela bowling! Förutom att jag klämde fingret mellan två klot så var även det lyckat.

Väl hemma dukade vi fram tacos och korkade upp tequilan. Resten är numer historia. Detaljer känns onödigt, eller snarare, jag orkar inte skriva upp. Är ni mycket nyfikna över utvalda citat från kvällen får ni besöka
Jennys blogg. Stackarn blev frammåt kvällningen ofrivilligt indragen i familjen Laurin/Kleéns superkalas.

Idag vaknade jag med en sinnessjuk träningsvärk i benen och en hel öken i munnen. Dessutom vaknade jag av att Mattias står i dörröppningen och skriker. Klockan 9 på morgonen. I nästa ögonblick försvinner han, dyker upp i dörröppningen igen och kastar katten på mig. Stackars Elliot landade på mig med varenda klo utfälld.
Jag kände mig som en nåldyna.

Jag har ändå hunnit med både träning och den obligatoriska söndagsfikan idag, jag är nöjd!

 Nu har jag krypit ner och ska bums stänga ner och sova. Imorn är det återigen jobbletande och skola som gäller.
 Kanske även träning, men antagligen inte.
Vi hörs.
/k