Hide and seek.

Maggie är verkligen sämst på kurragömma. Jag menar; SÄMST.
hon räknar aldrig längre än till 5 när hon ska räkna. Ibland hinner jag tillochmed ta hela två steg ifrån henne innan hon är klar.
Hon berättar alltid vart hon ska gömma sig.
Hon försöker tvinga mig att berätta var jag ska gömma mig
Ibland räknar hon samtidigt som hon följer efter mig för att se vart jag ska gömma mig.
Hon typ står och skriker på sitt gömställe. (även fast jag vet vart hon är går jag och låtsas att jag letar ett tag. idag tog jag tillexempel en liten rast på 5-10 minuter där jag med jämna mellanrum skrek "hmmm where could she be? I've been looking all over the place!". Jag är världens sämsta Au Pair.
Men hon fattar ju bara inte konceptet!?

-"Maggie, you're not supposed to TELL ME where you're hiding!"
-"oooh, ok!"
-"ok? so, go hide and I'll count..."
-"Okay! I'm hiding in the shower!"

___________________________________________________

Klockan är 21.00 och jag slutade just för sista gången idag. Dagen har inte varit någon bra dag. Jag är trött och seg och känner för tillfället att detta jobb är sjukt tungt, speciellt med alla barnen sjuka. Barnskrik dygnet runt. Har haft huvudvärk sedan i söndags kväll. Nice.

Lät flickorna sminka mig (mest för att jag inte ville/orkade vara "bad guy" i maggies oändliga prinsesslekar. Jag spyr på dom). Resultatet var .. annorlunda.



Lika vacker som en sommaräng.
/k



Everytime I turn that truck around, right at the Georgia line.

Men ååh snuttarna då! Ja, NI alltså. Fick ju tack vare förra inlägget plötsligt lite ansikten på läsar-statistiken och det är kul att se vilka ni är. Som fan. Både nya och gamla ansikten :) Tack!

________

Borde egentligen sova för länge sedan med tanke på vilket kaos dagen bestått av. Men är fortfarande lite speedad efter lektionen på Kennesaw state university. Nu är det ju då som så att jag ska ta mitt personliga tränar-certifikat i augusti vilket kommer bli en större process. Måste dock fylla upp mina timmar/krediter när det gäller skolan, så har tagit två mindre kurser bara därför. Den ena är lite för intresset skull; en photoshopkurs, lite basic vilket får funka som repetition för min del. Denna börjar i juni.
Den andra kursen registrerade jag mig för på rent "det-fanns-typ-inget-annat-så-det-här-får-duga"-initiativ. Så varje tisdag, med start förra veckan och 6 veckor framåt är jag i dansstudion och tar "dancing for all occasions". Sandra valde också den kursen och det är ju för komiskt att ALLA andra är där i par och MINST 40 år äldre än oss. HAHA. Vad fint. När vår lärare delar upp oss i två grupper (män/kvinnor) för att lära oss stegen separat får jag alltid stå på männens sida (jag leder självklart).
Nåja. Jag är ju iallafall bäst utav de gamla stofilerna. heh.

Anyway, det är himla kul att komma ifrån och göra nåt kul en gång i veckan. Jag menar, mån-fre är jag rätt mycket zombie och gör väl inte mycket mer än att jobba, träna, sova.



Ser massor fram emot den 27e maj. Bara en månad kvar nu ms J! <3


Nu spillde jag nagellack i sängen igen. Vi hörs imorn.
/k

Good mornin'.

Eller god natt, här i US.
Jag har inget vettigt på hjärtat faktiskt. Känner mig bara full av tankar jag inte ens kan sätta till ord. Än en gång känns livet fullt av för många känslor som alla vill kännas på samma gång. Det ger mig huvudvärk.
Ibland skulle det vara skönt att bara flyta med. Inte känna så mycket.

För ofta saknar jag hemma. Men jag låter inget stoppa mitt år här, har redan upplevt mer än jag nånsin trodde att jag skulle göra och jag älskar det här. Men det är ju så svårt ibland. Just ikväll är en sådan kväll. Förvisso antagligen pga att det är söndag. Verkar ju vara den mest tankspridda dagen på veckan.

Distansen till hem känns på något konstigt sätt så verkligt plötsligt. Jag menar, jag påbärjar väldigt snart min 5e månad här. Och ändå är det inte förrän nu avståndet hem känns otroligt långt. Jag kommer på mig själv med att försöka tänka mig hur det kommer kännas att komma hem. Men jag kan inte.

Äsch vafan. Vad håller jag på och gnäller om? Jag lever på riktigt livet och upplever något sååå annorlunda.

Förresten. Har ju väntat på att få börja drömma på engelska vilket inte riktigt hänt än(vad jag själv kommer ihåg, enligt Sandra pratar jag tydligen i sömnen på engelska .. ), däremot kommer jag flera gånger om dagen på mig själv med att tänka på engelska. Det är en sjukt häftig känsla att insé det, dock så får jag lite kaos i huvudet när det händer. Speciellt om jag plötsligt tänker orden på svenska igen, känns främmande.
Jag har dessutom slutat översätta i huvudet innan jag pratar. Det flyter på rätt bra nu. Dock känner man sig ju sjukt dum när man kommer på det engelska ordet först .. Lite Viktoria-Silvstedt-varning på det.

Och sist men inte minst, en grej jag tänkt på;
Det verkar ändå som att ni är några som faktiskt orkar ta er igenom mina inlägg här. Vilka är ni? Ni har inte lämnat några direkta märken på länge.. Släng in kommertarer, så jag vet vilka ni trogna är? :)

mest för att jag är så nyfiken :>

Skriver kanske mer vettigt imorn.

/k


Picknick.

Och ännu en vecka slutar jag tidigt, imorgon fredag blir helt ledig! Funkar för mig.
Dagen har bringat solsken och solsken. Föruom William och hans tänder då.
Jag och Maggie har bland annat haft picknick i trädgården





Himla fint.
Naturen här är underbar. Speciellt nu under våren (enligt folk). Tog några bilder på blommor bara därför. (mest för mammas skull :) )



En granntomt.. Typ.

Sen bar det av till den eviga carpooling-kön. Tillochmed tanten med walkie talkien kände igen mig förövrigt.
-"Oh, haven't seen you in a while! How aaaare yoooou?"
(har inte hämtat Izabella på typ några dagar. Eh. )



Lekplats är ett utmärkt tillfälle att få sitta ifred och bara låta barnen göra vad dom vill. Fördriva tiden kan man kalla det. I like it!
Gillar också hur söt Izabella är på denna bild. Hon ser sjukt ensam ut just här, men fick typ 23 nya BFF på 10 min.

Sitter för tillfället och låtsas vara nyttig med bananchips (som typ bara innehåller socker, så jag vet ju att dom inte är bra, men ändå) och tittar på ATL news. Visade sig vara som så att Atlanta's top 7 most wanted är 7 snubbar som kallas "career-criminals" som alltså bryter sig in i/stjäl bilar for living. Själva nyheten handlade om hur många gånger dessa gossar åkt in i fängelse och att de varje gång även kommer ut efter några månader. En snubbe hade visst blivit arresterad ca 50 gånger.
BRA DÄR! En entusiastisk applåd till både honom som aldrig ger upp och folket (vem fan som än råkar vara så iqbefriad) som släpper ut honom.

och NU kom det ett nyhetsinslag från Marietta (där jag bor) ! Woho!
så nu har nån snubbe insett att amerikanare är lata och startat cykel-taxi-företag! Han kommer parkera runt "square" (som jag nämnt tidigare, ett mysigt torg i närheten med massa caféer, antikbutiker och restaruanger/pubar) och ge skjuts till folk från parkeringen till vart på Square de än ska. Smart! Bara det att torget är typ skitlitet, så varför man skulle betala att åka typ 50 meter är ju också en bra fråga. Fast ja, $1 är ju inga pengar ;)

Nae jag orkar inte. Man mår bättre utan nyheter. Nu ska jag hitta en film och sova gott.
/k

God loves you.

Näe nu får det fan räcka. Idag har maggie alldeles för många gånger tittat jätte-allvarligt på mig och berättat att:
-"Jesus died for us, Karin. He died for us!!"

Okeeej. Så. Och?

Finns ju självklart en rätt bra förklaring vilket är att hon förvisso går i en kyrkskola. Men ändå menar jag. Vill än en gång tillägga att hon är 4 år.

Idag har än så länge varit lugn. Såg på väderleksrapporten att man ska förvänta upp mpt 23-24 grader, så jag ska väl ta och tvinga ut de små bleka i solen eller nåt.


/k

Faktiskt.

Är ett ord vi frenetiskt försöker att inte använda offentligt, jag och Sandra. I amerikanares öron låter det ju lite annorlunda.. Ett så oskyldigt ord som faktiskt blir lätt "fuck this" här. Inte så bra. Nä.

Helgen flög förbi som aldrig förr. Men mycket hanns med och det var en sjukt bra helg. Känns ju något tyngre med en ny måndag då, men det klarar väl jag. heh.



I fredags var det baseball. Alltså, hela grejen var väl häftig men helt ärligt. Tråkigare sport får man ju nästan leta efter. Det är liksom Det och golf som kommer på delad plats. Dom slår ju fan aldrig bollen? Jag och mitt kärringrack där hemma skulle klara en homerun bättre. Nä fan, nu ska vi inte vara såna. Det var jättekul. Men vi gick innan det var slut, matchen varade ju i 4 timmar ..



Mysiga som vanligt :)

Dagen därpå vaknade vi och käkade basfrukosten hemma hos sandra: Våfflor med jordnötssmör och syrup. Mmmm ... Fetttt....
Sedan var det iväg till Cartersville och Andrea för avtalad klippningstid. Ingen större skillnad. Men nu är ju iaf det slitna borta så lite kortare är det väl.
Påvägen hem hittade vi loppmarknad, och fattiga som vi är nappade vi direkt. Jag menar kan vi inte shoppa på mallet så kan vi fan få shoppa på loppmarknad. Jag fyndade lite och Sandra försökte lämna tillbaka en keps hon köpt 5 min tidigare. Det var himla kul att titta på.



Japp, Mexare var dom allehopa :)



Vi drog till Little five points och jag hittade galant hela vägen eftersom jag var där med jonas förra veckan. Vi drack kaffe, tittade på människor, upplevde all möjlig dramatik och hade skitmysigt.



Hittade ett litet ställe där skylten sa "gyros". OH tänkte vi, undrar om dom har kebab där? (finns ju inte kebab här som i svergie. Jag saknar kebab :(( )
så vi gick in. Stog ett tag och dividerade om vad vi skulle ha, tills frågan av duden ovan kom (frågan som alltid kommer)

Turken -What language is that?
S- Swedish.
Turken - Aaaah HUR MÅR DOO?
S- Hehe, there you go!
K- Hehe! (till sandra) Vafan alla turkar kan ju vissa svenska meningar. "billigare än ullared".
Turken- Neeej nej, jag är från göteborg! (på nästintill perfekt svenska.

Så vi köpte kebab och jag skämdes lite.


HAHA. Bra bild. :D

___________________

Kort dag idag. E har inte fått sova på hela natten pga William så hon va hemma till 11 och sen åkte hon för att hämta Maggie och Izabella.

Så idag är det bara jag och Will!
Han må vara cranky och jävlig nu när 6e (!!) tanden är påväg upp, men så jävla go ändå.
:D <3

nu ska jag käka bananchips och vänta på att få sluta. måste till banken innan den stänger 5, hur ska jag himma? aaaja.

puss
/k

Day off.

Tidig helg för min del. Redan idag till och med. Den spenderas hemma hos sandra med familj. Hon kom och hämtade mig igår och vi begav oss i den gröna faran mot ett fullsatt starbucks vi inte sett på länge (allvarligt, har inte varit där på några veckor). Alla var verkligen där. Teamade upp med lite folk, satt och pratade och drack kaffe. Eller... Chailatte för min del.
Kunde gått jävligt illa dock, höll på att beställa en thailändare.
Att vara trött och jävlig efter en veckas med vilddjuren innebär att en "a tall chai" lätt blir "a small Thai". Whatever.

Vaknade upp imorse av att Sandra och Reagan låg och petade på mig.. "is she awake now?"
Vi har hämtat och lämnat i skolan, vi har glassat i solen och vi har socialiserat oss med områdets hemmafruar. Himla illa det där, där kommer dom i tenniskjolar, pikétröjor och hur mycket bling bling som helst och bara pratar skit om allt och alla. Ett varsitt glas alkohol i handen och en jävla massa "does the kids come in 15 minutes? aaawh, can't they come like in 2 hrs or something?! :("
Jag menar, vad har dom haft att göra på hela dagen? Städhjälp har dom, trädgårdsmästare har dom och kokerska har dom. jo, Pedikyren tar ju några timmar, hur ska man få in den i ett så pressat schema?

Sandra slutar om 1 timme och då bär det av mot Atlanta och baseball. Georgia Braves möter Colorado Rockies och vi ska alltså få se vår första baseballmatch. Awesome!

Btw, i höst är Elizabeth med på nationwide tv här! Ni kanske har hört talas om "real houswifes of" New York, oc-county, new jersey och nu även Atlanta? I vilket fall som helst, En hemmafru eller vad det nu var var med på en av E:s fitnessklasser igår och så var även filmteamet. Ska bli spännande att se!

Näfan. Nu orkar jag inte skriva mer. det är fan 35 grader varmt här. Jag ska gå och göra något somrigt eller nåt.
Så vi hörs.
ps, JENNY HAR BESTÄLLT BILJETTER!!!! <3

/k

I ain't never gonna shut you out.



Remember those walls I built
Well baby they're tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

It's like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
It's the risk that I'm takin'
I ain't never gonna shut you out

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away


Red hot salsa.

Jag älskar Tortillachips och Stark jalapeñoSalsa. Kan inte äta mig trött på det.
Det är alltså snack-time i US och jag sitter trots det själv vid bardisken i köket. Maggie ville gå ut, sen fastnade hon framför TV:n. För typ 2 timmar sen .. Jag borde egentligen sätta P för dagens Tv-tittande, men jag orkar inte. När William ändå sover betyder det mer tid för mig själv.

Kommer för hoppningsvis att sluta inom en timme, men vad händer då? Åååh jag är så trött på att sitta hemma i huset. Å andra sidan kom dagen-efter-semestern-tröttheten typ idag. Jag är astrött. Rastlös och dödstrött på samma gång, inte alls illa pinkat! Eller nåt.

Uttråkad också. Varje dag, lika dan. Nu säger jag inte att jag är trött på det här som i "jag vill åka hem". Nej. Inte så.
Men, vissa dagar är jag trött på aupair-livet. Vissa dagar längtar jag hem till att få träffa alla som vanligt, kanske ta en kaffe efter jobbet med nån, rå mig själv och bara mig själv. Lämna jobbet på JOBBET när kvällarna kommer och känna att man kommer HEM när fredag är kommen, träffa arbetskollegor om dagarna osv. Jag är rätt trött på att BO på jobbet.
Men, än en gång. Jag stortrivs samtidigt. Har redan sett och gjort så mycket mer än vad jag skujlle gjort hemma i Norrkan. Jag älskar den Amerikanska mentaliteten och alla "möjligheter" jag har här. Så det väger ju upp. Men än en gång, vissa dagar känner jag mig ensam och tom.
Speciellt när jag tänker på er därhemma. Jag är helt enkelt inte Karin utan alla er.


MEN. Saker att se fram emot lättar ju alltid upp stämningen. Det fina vädret verkar hålla i sig så helgen bjuder nog på en hel del solning och mysande. Dessutom kommer arbetsveckan att avslutas på absolut bästa sätt då jag och Sandra ska på baseball på fredag :D Atlanta Braves vs. Colorado Rockies och vi ska vara där. Måste nog läsa på reglerna lite innan vi åker .. heh.


Nu ska jag tvinga ut den bleka flickstackarn i solen.

/k



I've got my toes in the water, ass in the sand- Not a worrie in the world, a cold beer in my hand. Life is good today.

Söndag kväll och ångestnivån är högre än vanligt. Mest troligt för att veckan som gått har varit bland de bästa i mitt liv. Förra helgen bestog av fjärilar i magen, möta min kompletterande hälft och rödhåriga karl på ATL flygplats, fira påsk och inleda en veckas ledighet med han som får mitt hjärta att skutta.

Vi har verkligen haft tur med ALLT. Vi har hyrt bil och då alltså haft friheten att åka varhelst vi behagat. Vi har haft sol och varmt väder precis hela veckan och allt har varit perfekt.

Känner att en kortare update och några bilder är väl på plats.
Veckans höjdpunkter:



Vår feta Dogde charger som vi fick ha och glida runt i hela veckan. Synd att jag inte riktigt vet vad jag håller på med och missade det där med fokus helt och hållet.


En tur till "little five points", ett sjukt mysigt kvarter i utkanten av downtown. Mysigt och oändligt med annorlunda affärer/personligheter att titta på.



Atlanta Underground, en hel stad byggt UNDER atlanta downtown. Svinballt! Dessvärre käkade min kamera tydligen upp dom bilderna... Dock tvingade jag Jonas att punga ut med $15 för att bli fotade med fåglar. jag fick hålla i en uggla!!!!!111 :D:D:D Skitball. Dock så var jag mer eller mindre livrädd. Det syns rätt väl va?



Världens bästa resa till Savannah (georgias kust) med hotellnatt, fina restauranger, shopping, stränder och bara allmänt mycket att titta på. Jag älskar Savannah!



Svindyr mat som bestog av typ bröd, några fruktbitar och kyckling-klet. men GOTT.


Vi stekte på stranden. Blekaste paret nånsin!


Ett sött strandhus vi bestämde att vi ska köpa i framtiden. ca 100 m från tybee beach. Helt ok.



Jonas skryter om hur mycket han tar i bänkpress inför en hemlös snubbe utan tänder. Bra där jonas.



Killen som helst skulle äta stek varje dag resten av hans liv ... Jag menar, varför testa något nytt när stek finns på menyn? hehe. Nevars. Han gjorde iofs rätt som inte valde samma rätt som mig. Räk-korv-kyckling-tomat-pastasås. För typ 160 kr. Värt. Nej.




Tillbaka i Atlanta och innuti världens största innomhusakvarium. Svindyrt, men helt klart värt att se.


Hajar, svärdfiskar, valar, tropiska fiskar, fula fiskar, rockor, krokodiler, uttrar, sköldpaddor osvosv.  Alla möjliga vattendjur.



Jag armbågade mig fram bland alla 1355 snorungar för att få bilder på alla fiskarna/skaldjuren/whatever.
Var dessutom själv som ett barn på julafton, helt uppspelt över alla fiskar ahaha.



Glad fisk!

____________________________

Nu har jag precis tagit en långdusch och i brist på olivolja och äggula (som jag brukar använda när håret behöver lite uppfräschning) så följde jag Elizabeths tips och hällde öl i håret. tvättade sedan ur som vanligt (drack självklart upp resten av ölen, här går inget till spillo!). Ska bli spännande att se om det funkar.
Lyxar alltså upp Söndagskvällen med Långdusch, pedikyr/manikyr och några reeses chokladbitar. Behöver all pepp jag kan få inför kommande vecka.
Semestern är över, back to work.

Men det känns fruktansvärt tomt och grått utan Baby vid min sida.

/k