Freitag.

Fredag förmiddag, huset är tyst och jag känner mig duktig.
Har varit igång sedan 6 (började 8) och tränat, städat och tagit en långdusch som belöning.
När jobbdagen är över ska jag fortsätta med städning. Det måste vara fint imorn när mami och uffe kommer.
(plus att Elizabeth tvingar mig)

De senaste veckorna har träningen gått bra. Har sett till att få något gjort varje dag och känner skillnaden i kroppen genom mer energi, bättre sömn och gladare humör.

Jag kör på som vanligt med cardio/aerobic workout, väntar på att luften ute ska bli svalare och mindre kvav så jag kan börja löpa/powerwalka igen. Ska bli nice.

Och nu vaknade lillkillen. Slut på friden. Vi hörs antagligen inte förrän om en vecka, villl inte slösa tid som jag kan ha med päronen på att sitta vid datorn.

Puss!
/k

Sweet tooth.

Uäääääh jag är så otroligt sockersugen !!! Det är fan inte ens kul.
Jag vill ha glass (Ben&Jerry's cookies and cream), donuts, Reéses, kakor och allt annat sött och flottigt det här landet är fyllt av. Eller AAAAH Marabou daim, dubbelnougat, smågodis AAAAAHHHHHHH JAG SAKNAR SVENSKT GODIS. Måste ta mig till IKEA nån dag.
Har Redan tryckt i mig en sked nutella i brist på annat. försöker hålla det till det. Dricker vatten och knaprar frukt och grönt så det står härliga till. Men åååh.

Idag är pluggdag deluxe. Kommer ju inte hinna dit det var tänkt, men skiter lite i det nu. Det får gå som det går. Har ju fan pluggar 1-4 tim VARJE DAG i ca 2 veckor. Skitaduktig.

och trrreeee dagar kvarrrrrr tills mami och muffe kommeerrrrrr. Längtar sönder mig. Men det har väl märkts på mina andra inlägg också va, eh.
vet dock inte riktigt vad vi ska hitta på, men det löser sig nog. Umgås står iaf högst upp på agendan.

Och nu är det även spikat att söstra mi kommer i Januari. Mysigt! Vi ska försöka dra till Miami och kanske även key west. Kolla på kändisar och vara ashäftiga. DOCK så är det snordyrt att bo därnere vilket suger. Jag får nog börja jobba på brev till tomten redan nu om jag ska kunna övertala honom att skicka en slant till jul.
Men jag är grym på att spara iaf. Eller typ. Om man glömmer faktumet att jag gett alla mina pengar till Art, såatt han kan hålla i dom åt mig. Ehe.
Men aah, det går bra nu, kompis det går bra nu.

/k

Relief.

Lättnad översköljde mig idag när doktorn sa att det svartlila under tungan bara var ett blåmärke (plus en flisa ur tanden då. Men för att citera Miriam: "He'll grow a new one! In like .. 5 yrs.. ") Will dragit på sig. dock ett blåmärke herr doktor tydligen aldrig sett förut hah. Ännu mer lättnad översköljde mitt egoistiska jag när Elizabeth förklarade att jag missförstått, att han tydligen ramlade senare under kvällen. Tänkte väl att det var lite mer skada på barnet än vad fallet såg ut att tillföra.
Barn skadar sig. Men jag vill helst inte att olyckor ska inträffa på mitt pass.
_______

Bra kväll. Tog Izabella till Starbucks och bjöd henne på chocolate-chip-mocca-nånting. Hon verkade nöjd.
Köpte av misstag två st lotto-tjaffs. $ 100,000000 i potten. Kanske är miljonär imorn.
Träffade Kyle, grattade honom på födelsedagen, åkte till Nic's Place och kollade på nåt liveband, och snackade skit med honom tills efter stängningsdags på bucks.
Just nu strömmar Kalle Baah i hörlurarna, hörde rykten om Augustifest, gamla torget och Kalle baah. Suget tog över.

Imorgon verkar jag sitta bil-lös fram tills senare kväll så jag ägnar dagen åt plugg. Pluggandet råkar ju gå galet bra just nu och jag vill gärna inte sista-minuten-plugga som jag alltid gör, utan bara få undan så mycket som möjligt, så fort som möjligt.

Fööööööööööööööör ...

...OM EN VECKA KOMMER MAMI OCH UFFEEEEEEEEEEE!!! Och då har jag inte tid med sånt.

Night
/k

t.g.i Friday!

Men bra. Kul! Mitt i pluggandet igår kände jag tröttheten komma. Tänkte, "men jag ska bara vila ögonen några sekunder", satt framåtböjd och lutade huvudet mot boken en stund och POFF så råkade jag powernapa. Läs: Powernap. 15 minuter var jag borta. Men det var tydligen nog för att inte kunna sova sen senare. Bra där!

Och nu på morgonen försov jag mig 20 minuter.
Bra igen.

Och William ramlade igår, på mitt pass. Trodde verkligen inte att det var så farligt, han ramlar ju varannan minut nu när springer runt överallt. Men fick reda på att han måste till doktor idag då han är svullen och blålila UNDER (?) tungan, dreglar mycket och saknar en liten flisa i framtanden. Och jag har sjukligt dåligt samvete. Försöker intala mig att det lika gärna kunde hänt när Art eller Elizabeth är hemma, vilket det faktiskt kunnat göra. Jag hade inte kunnat göra så mycket åt det.. Men ändå. Lilla gosingen. Hoppas det bara är blåmärken.

:(

/k

Got to do what they told you.

Onsdag redan! Hoppas att veckan mami och uffe kommer inte swischar förbi lika fort. De är förvörigt i Norfolk, Virginia nu, dvs, vi är i samma land för första gången på 8 månader! woho!

(och jag kan inte ens skriva "Virginia" utan att skratta lite, tack vare Emelie och hur hon blandar ihop "Virginia" och "Vagina". FUNNI!)

Lugnt och skönt hemma. William sover och Maggie är över hos grannen och leker. Idag har jag för sörsta gången på hela sommaren bil, då Elizabeth inte skulle hinna tillbaka till carpooling efter ett möte, så idag är det jag som plockar upp Izabella. Dessutom ska tvillingarna, Izabellas bästa vänner, med. Det blir med andra ord fullt hus, 5 st småkids!

Och vid 18 ikväll kommer födelsedagsbarnet Miriam och hämtar mig. Vi ska på b-day-middag med hennes päron. Trevligt!
Helt klart en bättre dag än igår då ångestattacker och panikslagna samtal med min karl därhemma regerade. Vad skulle jag göra utan honom? Bara 3 månader kvar tills jag får se honom!!! (bara..) <3

Sandra; Vad kul att du tyckte det var intressant! Ja, fryst fungerar lika bra. De är fortfarande rika på antioxidanter. Acaibär finns dessutom inte tillgängligt färskt. De levereras antingen i teer som jag nämnde eller frystorkade.

Berries.

Mitt pluggande ger mig mer än bara förberedelse för kursen, jag kommer till insikt och nya saker fångar mitt intresse. Till exempel, har precis läst essential nutrition facts in sports- and daily life, dess vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Läser just om nya "super-bäret" Acai-bäret, som är sjuktligt populärt just nu här i staterna; ett litet svartlila bär där listan över nyttigheter kan göras lång. Bland annat så är bäret proppfullt med antioxidanten antocyanin - T.ex mer än 10 x så mycket antocyanin i acaibär jämfört med t.ex rödvin. Dessutom är bären en ren vitaminbomb och innehåller galet många  mineraler samt omega- 9-fettsyror.

Forskare i USA har även kommit fram till att acaibär angriper cancerceller. En studie visade att bäret förstörde upp till 86 procent av leukemicellerna (!!). Det tros även kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, samt skydda hjärnan mot onödigt åldrande, förbättra minnet och motverka alzheimers, vara en del av behandlingen vid diabetes och förebygga andra allvarliga sjukdomar. På grund av det stora innehållet antioxidanter ska acaibäret ätas färskt eller snabbfrysas.

Om man nu sitter i sverige och vill käka acaibär så kan man hitta försäljningsställen här.
Man kan även få i sig dem genom te. Celestial Seasons har ett Celestial Acai Mango Zinger-te.

Annars kan man rätt och slätt äta en hel massa blåbär. Blåbär är även dessa rika på antosyanin och innehåller därför nästan alla förebyggande egenskaper ett acaibär gör. Dessutom, som de flesta redan vet, innehåller det en hel drös med nyttigheter som kan fylla den dagliga kvoten, bland annat C-vitamin, kalcium, magnesium, kalium, fosfor, järn och B-vitamin. Nice!

Studier på råttor har dessutom visat att en kost med minst 2% blåbär kan få dig att rasa i vikt. Det är tidigare bevisat att C-vitamin ökar fettförbränningen, och dessa är ju proppade med C-vitamin. men ja.. När det gäller råttorna får man tro vad man vill.

 

Summa sumarum, ät mera bär! Gör smoothies och släng i en näve blåbär, ha blåbär på müslin varge morgon, sök efter spännande exotiska recept innehållandes bär osvosv.

Jag hoppas nån fann det iaf lite intressant. ska börsöka leva som det är tanken att jag ska lära, snubblar jag över något nytt dyker det sannolikt upp här.

Puss!
/k


ATLiens.

Håller på att avlida av trötthet. Länge sedan jag kände såhär senast.

Igår var det fest för C.J som åker tillbaka till Virginia på söndag. Jag var tvungen att lämna först, dvs runt midnatt (de andra var nog kvar tills typ.. nyss) eftersom väckarklockan stog på 07.15 imorse. Bah. Synd, verkade som att det skulle bli en riktigt bra kväll. Mycket bra folk och bra stämning. Och vad annars, fester hos eric är ju något i särklass.

Elizabeth skulle på intervju idag så hon var uppe med tuppen (eller snarare William). Det tog henne ca 3 timmar att göra sig iordning idag. Böh. Seriöst.
Hon brukar förvisso inte fixa håret, sminka sig och klä upp sig, typ någonsin. Men shit pomme vad hon grejade.
William har spenderat dagen knallröd i ansiktet och med en väldigt hög, nasal ton från munnen. Skitförbannad. Pissed off. Varför vet jag dock inte. Tror att det är tänder som lurar igen. Han bits. Det gör skitont.

Ikväll verkar det som att jag ska ut med några tjejer från au-pair-gruppen. Vi ska downtown och svänga våra lurviga, det blir intressant!
Imorgon är det Baseball med C.J och Kyle som står högst på agendan. Annars kommer helgen ägnas åt plugg och pengasparande.

Nu ska jag passa på att ta en tupplur medan will sover och maggie tittar på film. ehehe.
xo
/k

Shut your mouth.

Förlåt för föregående inlägg. Det är ju som alltid söndagsångesten som slår till. Visst, just denna söndag var något värre än andra. Men ån
gesten förstorar alla känslor.

Måndag morgon och jag sitter och bygger upp mitt självförtroende. Jag vett att jag är stark. Känner just nu att det är få saker jag inte skulle klara. Hell, jag kan allt bara jag ger hän.
Det är så det känns just nu.

Ny vecka. Och som ofta nu under sommaren börjar mina dagar lugnt. William sover, tjejerna ser på tv och jag myser runt i köket. Denna vecka kommer förhoppningsvis bli liiite annorlunda, tidmässigt. Förra veckan var bara.. för mycket. Fick mer än en dag sitta och VÄNTA timvis på att börja eftersom jag blivit tillsagd en tid, men att bara JAG kunde hålla den tiden. Eeeeh.

om 19 dagar kommer mami och uffeeeeeeeeee och jag läntar såååååå. Då får jag semeeestteeeeer igeeeeen!!! :D:D

Äe, jag orkar inte skriva nåt mer.

/k

It hurts but I'll never show this pain, you'll never know
If only you could see just how lonely and how cold
and frostbit I've become, my back's against the wall
When push come to show I just stand up and scream "fuck 'em all!"








Volcano.

Klockan överskred just 02 och jag borde sova för länge sedan. Men kan inte. Försöker finna ro och släppa tankarna, men det bara går inte. Oroa er inte. Jag är inte påväg att dö. Jag har bara svårt att få pli på mig själv, mina känslor, mina tankar och min existens.

Hoppas av hela mitt hjärta att imorgon kommer kännas bättre. Ny vecka, nya tag. Det brukar ju vara så. Brukar fungera.

Åh, vad jag saknar hemma ibland. Och ändå älskar jag livet här.
Ibland vill jag åka hem imorn. Men ofta vill jag stanna här förevigt.
I det stora landet i väst.

Don't throw yourself like that in front of me. I kissed your mouth your back
Is that all you need? Don't drag my love around,
volcanoes melt me down

What I am to you is not real. What I am to you you do not need.
What I am to you is not what you mean to me. You give me miles and miles of mountains
And I'll ask for the sea.

She's still too young.


/k

DONE.

Jag är så jävla trött på det här. Till mycket det handlar det självklart om avståndet, men seriöst. Hur mycket ska ett förhållande behöva ta?

Vet egentligen inte vad jag ska säga. Markören på skärmen blinkar och jag känner mig stressad över att få ur alla känslorna på en gång. Frustrerad över situationen. Frustrerad över mina känslor. Frustrerad över att jag inte ens får gråta ifred i det här huset.

Vi hörs i bättre tider.

/k

Why'd you leave the keys upon the table?

Sitter och låter mig inspireras av konst/foto i all dess härlighet. Har väl i princip lagt av med allt sånt. Jag tillhör den där delen av populationen som inte tycket att fotografi är lika roligt utan photoshop. Och just nu är jag för lat för att göra något åt det. Dessutom vet jag inte hur mycket mer min pärla klarar av innan han dör, och skulle ju föredra att ha en fungerande dator de resterande 5 månaderna. När jag kommer hem plockar jag nog upp intresset igen.

Andra saker jag lagt av med (som jag dessutom antagligen börjar med igen när jag kommer hem) är koffein. På allvar. Det slog mig härom dagen att jag inte dricker NÅGOT med koffein i. Kaffe - Nej. Gillar inte kaffet här. Står hellre över. Dricker passiontea på starbucks, men nej. Inte där heller. De använder sig inte av riktigt te, utan i princip bara av smakaromer och pulver. Coka cola - Nope. Väldigt sällsynt att jag faktiskt dricker läsk över huvudtaget nu. Kör kanske på det nån gång i månaden, men uppskattar ändå inte riktigt smaken (eller framförallt kolsyran) så klarar mig utan även det.
Jag vet att i början, när jag drog ner på koffeinintaget hade jag huvudvärk och humörsvängningar. Jävla sideffekter man får av att lägga av med i princip de flesta beroendeframkallande produkter. Men nu, nej. Man klarar sig utan det där. Och efter att jag läste boken "skinny bithch", en bok fylld med brutal sanning om viktminskning, tappade jag aptiten för koffein.


"Coffee : Don’t kill the messengers: Coffee should not be a part of your daily routine. Caffeine affects every organ system, from the nervous system to the skin
. There is nothing beneficial about starting your day with pesticide-laden coffee beans, hormone-filled milk, and sugar or artificial sweeteners. We know it is addictive and people would rather lose a limb than live without coffee. But it just isn’t good for you. Take a week or two to wean yourself off completely. And never look back."

Jupp. Det var väl det första steget i rätt riktning (togs dock för ett par månader sedan). Nu ska jag börja fundera på vita veckor igen.
Tjolahopp!
/k

Vem behöver rubriker?

Jag är sjuk. Eller nä, men påväg att bli. Jag är okristligt trött och allmänt opepp. Har precis börjat jobba och känner att jag skulle vilja sjunka rakt igenom golvet, ner till min otroligt sköna säng. Men nä, jobbar till 5-6 precis som alla andra dagar.

Förhoppningsvis går tiden fort iallafall. Planerar en lite större lunch och ett poolbesök idag, det brukar få tiden att gå lite fortare. Och jag kan inte ens beskriva i ord hur mycket jag längtar efter att flickorna ska börja skolan, så jag får tillbaka bilen på dagtid. Jag och Wille kan göra vad vi vill, vart vi vill när det bara är han, jag och en bil. Jag kan ta med tjejerna till parken när de slutat. Summa sumarum, jag har tillgång till en bil och slipper se insidan på detta hus vareviga dag.

Tröttheten vet jag dock var den kommer ifrån. Började inte förrän 9.30 idag, men redan kl 07.00 satte sig Maggie på sin rullande mask (typ som en bobbycar, men det är en mask. ehe) och swischade fram och tillbaka i korridoren mellan köket och sovrummet. Nu råkar det även vara som så att denna korridor befinner sig precis ovanför mitt huvud, och ljudet blir på något märkligt sätt tredubblat när man ligger där och njuter av sovmorgon. Det kändes som om någon borrade inuti mitt huvud. Jag var inte gladaste tjejen i stan. Speciellt inte då det händer en sisådär 3-4 ggr i veckan.

Okej, måste sluta klaga nu. Det är redan onsdag och nästa helg är inget jobb planerat. Jag får sova hur mycket som helst.

Igår var jag på Bio med tjejerna från min au-pair grupp. Vi såg Get him to the greek och jag hade mycket högre förväntningar än så. Men bra tidsfördriv, visst. Och jag klagar inte när biobiljetterna kostar 0.75 $.. :)

Okej, så eventuella resor är iallafall i planerna nu.
Mami och Uffe kommer om ca 20 dagar, allt bokat, styrt med och klart!
Jonas kommer thanksgiving, bokat och klart!
Åsa kanske kommer i januari och jag lägger hela min energi på att hitta nåt kul.
Jonas kommer även han i januari och vi vet vad vi ska göra, dock inget bokat än.

Dessutom gick jag in på
Culturalcare igår och såg att jag redan kan börja boka hemresa. Shit pomfritt, har ju redan varit här i 7 månader, på pricken idag!
Trots 5 månader kvar känns det så sjukt nära.

Och nu ska jag försöka vara kreativ. Fick stränga order om att flickorna får max en timmes tv-tittande. Vilket snart är över.

Puss
/k

Savannah.

Ta mig tillbaka.



Mitt och flickornas rum.



Kök/allrum. Inget lyx, men så himla mysigt.



The crab shack, skaldjursrestaurang. De hade levande krokodiler i en inhängnad utanför, jag och maggie poserar vid en utav mer plastig sort.



Massa krokodiler!



Glad unge på stranden.



Hela familjen under snacktime på stranden. Vi var sjukt förberedda med tält och grejer!



Baseball i trädgården. Art lyckades skjuta en stenhård boll i huvudet på Elizabeth (han har spelat baseball i 20 år, man kan ju tycka att han iaf borde träffa rätt). Det var kul. Speciellt när det var maggies tur och hon på fullaste allvar gick in och tog på sig en hjälm, utifall pappa skulle göra samma mot henne.




Jag, Maggie, Art och Izabella tog en dag borta från stranden för att åka in och gå i godisaffär. Hemmagjort godis är bäst.



Restaurang AJ's. Sitta ute på en brygga och titta på solnedgången och käka sjukt god mat, inte fel. Här är charmigaste killen i stan.




Bästa herr och fru Carter.




Lagon flummiga jag och Izabella. Det blåste lite. Min topp är rätt vid. Ser ut som jag ska föda när som.



En jättestor kille ute på piren som fångade en bäbis-haj. Det tyckte jag var svinballt.



Försök till en fin bild på mig med barnen. Fail även denna gång. En styck naken, skitförbannad William, två styck sönderbrända, trötta tjejer och en styck Karin med årets mittbena. Fett!

Men ändå en asbra semester.

_______

Söndag och jag har ångest deluxe. Helgen blev ju så kort då jag jobbade arslet av mig fredag kväll/natt.
Men, men.. Jag tar mig nog igenom även denna vecka.
Känner mig nere. Men ska nog bara ta och försöka sova bort det. Imorn är en ny dag och jag känner mig själv tillräckligt mycket för att veta att jag kan sova bort mina mini-depressioner.
Så jag sätter punkt där. Vi hörs.

/k