Georgia.

Imorgon åker jag.
Jag är sååå-åå trött just nu. Sista-minuten-målat tavlan jag ska ge till Maggie i födelsedagspresent. Pga snokiga Elizabeth så får ni ingen bild på den förrän efter fredag. Har några detaljer som måste dit, antagligen får jag lägga till det i atl. Men annars är jag rätt nöjd ändå.
Packat har jag också gjort. Eller försökt iaf.
Har även hunnit få panik på flygbolag, online-incheckning och min sugiga (jag älskar dig!-klappar på skärmen-) dator. Lyckades Checka in, men inte skriva ut. Vet att jag kan göra det på flygplatsen igen, men börjar undra vad som är fel när skitsidan inte längre kan hitta min reseplan eller mitt konto. Kunde ju vara att jag skrivit fel lösen eller dyl, men nej. 100% säker på att jag skrev rätt. Men inte mycket att göra åt nu. Får ringa dom imorgon istället. Jag har ju betalat och allt, inte kan biljetter bara skita sig sådär. Det ordnar sig.
Slutligen, jag har längtat efter denna vecka i 3 månader nu, och äntligen är den här. Vi hörs helt enkelt om en vecka.
Puss!
/k

Fyrahundrafemtio.

450 dagar i USA, imorgon.
Firar det med en resa till Atlanta och alla mina hjärtan där. Blir fint.
knåpar på en tavla som Maggie ska få i födelsedagspresent. Har inte kommit så långt än så länge, men det verkar ta sig. Tror nog att jag hinner klart till avgång imorgon.
Planet lyfter runt 1 och jag är i ATL kl 8.40 lokal tid. Kyle hämtar upp mig och jag kan knappt vänta tills jag får se honom.
I övrigt dör jag av trötthet just nu. På allvar. Tror inte jag sovit ordentligt på typ en vecka. Handlar egentligen inte om den faktiska nattsömnen, utan mer om att jag inte kommer i säng i tid. Men det är väl så. Jobbar man till 9-10 om kvällarna så är det så mycket man vill hinna med efteråt. Tiden bara glider iväg.
förresten, IOM att jag varit här i 15 månader nu, så innebär det att det bara är 3 jobbmånader kvar!!
Känns rätt mycket, men minns ju när det bara var 3 månader kvar  i ATL, allt var över i ett ögonblick. måste ta vara på resten av tiden här, innan det "nya" livet börjar igen. Kan dock inte rå för det, separationsångesten är påväg tillbaka. När jag väl lämnar, när får jag se det här landet igen? När får jag komma tillbaka? Det är väl det jobbigaste just nu, jag vet inte.
Men, men.. det ordnar sig. Det gör det ju alltid. Livet går vidare. Jag mår bra och stortrivs, men ser fram emot att möta Sverige igen. Det blir fint. Så många jag bokat för en öl i sommar! :)
Nu ska jag ta mig själv och Sadie ut på en promenad. Sedan gym och därefter fortsätter arbetet med tavlan. Tjoho!
ps, en daglig dos inspiration och självkärlek: Stephanies blogg. Hon skriver om ett beroende vi alla inte kan känna igen oss i, men sättet hon skriver på ger i allafall mig lite inspiration och hopp om ett bättre jag.
/k

Våffeldagen?

.. Var den igår eller? Hörde iaf ryktesvägen att så var fallet.
Sugig helg. Gör det bästa av den dock. Jobbade igår fram till 22, sedan in i bilen och iväg på bio med Timo och Sarah. Paul. Jag <3 Seth Rogan. Men det var ju inget nytt.
Idag uppe med tuppen (eller snarare Caroline). Dagens fråga: varför är ungar så morgonpigga för?
Totalvägrade att göra frukost eftersom jag inte fick göra den när jag ville, gick ner och gömde mig på mitt rum och skypeade med pussJenny och pussLinda. Mys!
Fick ett sms från Andrew: Would you like a waffle?
YES PLEASE!
Våfflor, grädde, jordgubbar, bacon, apelsinjuice. Han kan ju, trotsallt!
Nu försöker jag få C att vara klar i duschen. Har en känsla av att jag kommer få duscha kallt (är ju såhimla snäll och låter henne duscha före mig)...
Sedan skjutsas hon till b-day-fest och jag drar mig ner mot SF för att möta MIRIAM!!! FINT!
Hon bor på ett hotell där jag bara ska ge hennes namn och rumsnummer, så parkar dom bilen åt mig. Fancy!
vi hörs senare!
/k

Rain, rain go away, come again another day. lalalaaa!

Min dag var lång. Min dag var tråkig, deprimerande, blöt. Min dag var kall och grå och inte av något direkt intresse alls. Min dag vägrade att vara kreativ, färgglad, nyanserad. Min dag trampade mig på tårna och drog mig i håret. Min dag sög.
Efter regn kommer det solsken heter det ju. Men närfan får jag se solen igen? När kan den skina mig i ansiktet i mer än bara nån minut? Längtar tills "regnperioden" är över. Då kan sommaren komma.
Och vad jag längtar ännu mera till är Atlanta. Om mindre än en vecka är jag påväg. Det ska bli fint. Saknar alla så galet mycket.
Nu ska jag stoppa om kiddot. Eller nåt sånt.
Sedan sova. Imorgon är, som vi alla vet, en ny dag. Håll hakan högt och bekymmer på distans!
Avslutar med en curly bild. Lånade Emelies kvarglömda locktång i ren tristess. på återséende!
/k

Gimme fire, it doesn't always have to end.

Men usch.
Verkar som att det är dags för moder naturs månads-present igen. Tryckte just i mig halva min vikt i choklad. Och inte ens god choklad. Det gick av bara farten. Nu mår jag sådär halvpissigt. Dels på grund av samvete, dels pågrund av ... ja.. Hur bra mår man egentligen efter obscena mängder choklad?
Allt är rörigt nu. Visst, jag må vara spontan och sista-minuten-jävlig som person, men när jag nu är inne i ett mönster av total kaos skriker den inre organiseraren av misstycke.
Försöker att få ihop nästa helg, utan framgång. Från början skulle A och C till Tahoe, vilket gav mig en ypperlig chans att igen jobba extra, denna gången från 8am till efter midnatt. Efter snabb huvudräkning skulle det lämna mig med ca 250 dollar extra till ATL-resan nästa vecka. Nu däremot, lockar tydligen ett födelsedagskalas mer så de stannar hemma, och jag förlorar runt 1800 kr.
dock så vill kvinnan jag jobbar extra för fortfarande att vi (läs jag) hjälper henne med dottern. Vilket innebär att jag gör samma sak jag skulle ha gjort om jag jobbade för henne, bara att jag tjänar 0 slantar i det hela. "det blir ju som en vanlig sleepover då!"
Dessutom kommer Miriam från ATL och hälsar på över helgen (inte hälsa på mig, specifikt, hon åker med hennes mamma som ska på konferrans. Hon passar på att följa med och hälsa på, så att säga) Även fast jag ser henne i ATL om en vecka så skulle det ju vara himla fancy att få se henne och visa henne några delar av SF när hon är här.
Som grädde på moset är min kära värdfar lika förvirrad som vanligt, så känner jag honom rätt får jag exakta besked om hur helgen ser ut på fredag, mellan typ 6pm och midnatt.
Blah.
I övrigt så regnar det här. Det har regnat mer eller mindre sedan två veckor tillbaka och kommer fortsätta så i åtminstone nån vecka till. Man blir ju helt deprimerad.

Men jag håller hakan högt. har för mycket att se fram emot för att låta regn förstöra mitt humör. just nu hägrar Syster, L.A och semester innanför pannbenet. I CAN'T WAIT.
/k

Livet efter tjugoett.

Mami påminnde mig igår. Mitt samvete har påminnt mig. Klagomål från höger och vänster. Jag som var så bra på att uppdatera. vad hände?
Jo.
Jag fyllde 21.
Och hemma i svedala är väl inte det en sån big deal. Ett år närmare 30, typ.
Men i usa, där betyder det alkohol, klubbar, sega bakfyllor, och allt annat som hör party till. Fast nu äntligen lagligt.
Vet inte var jag ska börja egentligen. Måste ju börja med självaste bemärkelsedagen antar jag? Jag mådde som en påse bajs ungefär hela dagen. Vilken tur att jag är smart och inte gick ut så hårt fredagen liksom. Ironi på hög nivå.
Shopping med Emelie stog på schemat och därefter en tur in till staden för att göra oss iordning hemma hos henne och sedan vidare ut. Lämnade huset kraftigt försenade och begav oss mot några vänner där vi hade kort förfest.
Haha. Fick en t-shirt i födelsedagspresent av Emelie, Katrin, Mona och Emelie (dansken). "Buy me a shot, I'm 21 and hot". Och kvällen till ära bar en av dom vi förfestade med en t-shirt med texten "I love swedish girls". Perfecto!
Tog en taxi till klubb Elbow room där jag dansade loss i runt 4 timmar. Time of my life. Strosade san fanciscos gator barfota, gav en hemlös man 10$, käkade pommes på johnny rocket (där de kom ut med glass med ett ljus i och sjöng för mig) och krashade stenhårt i närmaste säng. Dagen efter mådde jag rätt hyffsat, men tog det ändå rätt lugnt.
Veckan som just passerat har varit som en enda lång semester. Har kanske jobbat runt .. 8 timmar sammanlagt och varit lat resten. Hade önskat att jag kört på med gym som vanligt men så blev det bara inte. Nya tag denna vecka.
Fredag utgång igen, fast med bara au-pair tjejer denna gång. dansade även här mer eller mindre tills krogen stängde, och lärde känna en ny drink: Adios.
Fick den hårda vägen lära mig att den hette så av en anledning. två glas senare var det bye bye Karin,
-hej Trash.
hade himla trevligt och tackar mina vapendragare Katrin och Sarah för en säker resa hem.
Vaknade upp dagen efter och talade om för ovan nämnda att jag ville dö. Typ. Var nämligen grovt trött (eh...) och visste sedan innan att jobb väntade. Men, tog mig samman och åkte snällt till familjen house för en heldag.
Enkelt. Hade Peyton (Carolines klasskompis), åkte och hämtade upp Caroline och en annan vän till tjejerna Grace. Fick pengar av föräldrar som skulle täcka dagen. Åkte till ett explaratorium (stavning?), typ i stil med tomtits hemma i sverige. Uppfinningar till höger och vänster och tjejerna roade sig själva i några timmar. Jag var bara där.
Körde Grace hem, tog C och P ut på restauran, Sarah hämtade C och jag la P. Kollade på tv i 2 timmar och sedan kom Mr. Och Mrs. House hem. caching! Lätta pengar.
Idag har varit kalasbra. Vaknade när jag ville och städade i lugn och ro upp efter helgens bravader. Fick svära lite över tvättmaskinen som totaldog mitt under tvätt. Packade ner alla mina blöta kläder i en plastpåse, åkte och hämtade Timo och tvingade honom att hjälpa mig att tvätta på ett såntdär mynt-tvätt-ställe. haha.
Han bjöd på käk på ett hamburgerställe i Corte Madera och vi kollade affärer, tog promenader och njöt av sol efter drygt en veckas regn.
Mötte upp med andra au-pairer och åkte för att se "Limitless". Himla bra film. Ett ord för Bradley Cooper: mums.
Ikväll är jag dock ensam igen. Andrew är fast i Tahoe då vägarna stängdes av efter kraftigt snöfall, så han kommer hem imorrn. Då är det jobb igen, i två dagar, sedan ledigt.
Alltså.. mitt jobb är rätt sweet.
Sådärja. Är vi ikapp nu? Känns som det. Lovar bättring under veckan. tills dess,
puss och sånt
/k

Canola oil?

Mina cupcakes blev skitäckliga.
Note to self: Förlj alltid receptet första gången du lagar någonting, höfta inte. och det spelar faktiskt roll vilken sorts olja man använder.
Tur att jag smygbörjade ikväll.
Gör nya imorrn.
Uppdateringarna här i bloggen bara haglar in. Kudos till mig!
/k

I may be bad but I'm perfectly good at it.

Idag köpte jag skor.
Skor till lördagens kommande bravader.
Skor som aldrig nånsin kommer fungera bra i kombination med alkohol.
Skor som kommer lägga krokben för mig.
Skor som inte under några omständigheter går att springa i, eller ens gå fort i.
Skor som kommer hata mig.
Skor som kommer göra ont.
Skor som jag smygtittat på i två månader nu.
Skor som passar till allt.
Skor som var nedsatta till $15.
Glad tjej.
Nu ska jag baka cupcakes.
/k

Peppbilden.

Mars, 2010
Mars, 2011

Citat.

I samtal med Elizabeth:
E : MAGGIE!!! why is Molly on a leash? We're inside, she does not need a leash..
10 sek senare...
E : NOOO don't put your BROTHER on a leash!!!
Skönt att veta att inget har förändrats. Helt GALET vad jag saknar dom!
<3
/k

Klantar volume II.

Näe, inte en till sånhär dag...
Skulle hälla upp flingor till Caroline imorse. börjar öppna det väldigt fulla, oöppnade (trodde jag ja) paketet. NÅN, nämner inga namn (börjar på A, slutar på ndrew.) hade redan öppnat flingpaketet fast i fel ände. Schaaalmaaaaaashhhh och alla flingorna var på golvet. Kul början på morgonen, verkligen.
Dessutom: på bordet ute på uteplatsen står en stereo. Fullt fungerande hade den ställts där i brist på utrymme inomhus när nya tv:n installerades. Sedan glömdes den där ute.
Nämnde jag att det har regnat typ 3 dagar i sträck nu?
Ae, jag går och lägger mig istället.
Hörs sen!
/k

Citat.

Jag och Emelie halvvilse i San Francisco innerstad:
E - Ok, sväng vänster här på Laguna street..
K - Okej. (blinkar och väntar på att ljuset ska bli grönt)
E - Alltså jag är ju rätt bra som kartläsare! att köra med alltså. Lugn och så. Blir aldrig stressad eller uppjagad.
K - Mm. Det äru.
Ljuset blir grönt och i ren glömska (eller förvirrning?) kör jag (fortfarande med vänster blinkers på) rakt fram istället för att svänga.
E - VAFAAAAAAAN ÄRU DUM I HUVUDET ELLER?!?!?!?!?!?!? (slår vilt mot hanskfacket och jag fruktar för mitt liv).
Himla lugn tjej det där.
Puss!
/k

Fabulous weekend.

Helgen i bilder. Vet heller inte (och har aldrig vetat, tips ni som kan?) hur man gör bilderna små, så man kan klicka på dom för att göra dom större. Så STORA bilder. Tjo!
Fredagen var stress deluxe, skjutsade till buss, flygplats och allt på en gång. Avslutades i bubbelpoolen med Emelie, Sarah och ett glas vitt. Lovely!
Emelie och Sarah.
Lördag morgon var seg. Efter mycket om och men tog sig jag och emelie in till san fran, lunchade på ett himla trevligt ställe i de riktigt fina kvarteren. Marina heter det området vi var i, ligger typ nere vid vattnet. MYS!
Vi poserar järnet. Båda två på gott humör och jag skrattade mer eller mindre hela dagen tills magknip tog över.
bästa Emelie och pärlan som gör allt möjligt.
Vidare ner mot Fisherman's wharf och allt som finns att titta på där. Hela viken (?), alla pirer, gatuartister, alla möjliga konstiga affärer/caféer/restauranger och självklart fanns där också Souveniraffärer i överflöd.
Vackert som tusan. Här ser man nästan Mill Valley, där jag bor, där borta  i bergen och till höger syns Alcatraz, fängelset på ön.
Mer fint. Pier 39.
En rolig, dansande, spansktalande skelettgubbe.
Som mer eller mindre ville ta en tugga av min bakdel. Jag skrattade så jag dog,
Awkward!
Efter sightseing deluxe åkte vi hem till Emelies vänner som bodde nära och pratade och hade trevligt några timmar. Sedan bar det hemåt över bron för min del.
Idag var det tillbaka till verkligheten med gym, mathandling, tvätt och slöande.
Kort sagt, en bra helg.
Känner att grammatiken inte är på min sida ikväll, ber om ursäkt för det..
Hörs snart!
/k

Casting off.

Färdig!
Tog inte alltför lång tid då jag använde rätt tjocka stickor. Fick dock vänta närmare en månad på att rätt färg skulle komma in där jag hade köpt mitt garn så jag kunde avsluta den.
Fast nu börjar ju våren komma, vad ska jag då med en tjock halsduk till?
Iallafall, tack mormor för att du lärde mig sticka för 100 år sedan!
_____
Ikväll har jag varit på kalas. Svenska Caroline fyllde 20 och bjöd på tårtkalas. Trevligt med många högljudda skratt!
Fullt upp med att skära i den vackra prinsesstårtan Josefine och Mathilda hade kämpat hårt med. Så himla söta!
Och haha, min fina drömtårta (eller "dreamcake", "cake roll" och alla andra fyndiga översättningar) jag slängde ihop tidigare idag. För mycket smörkräm.
"But atleast it didn't taste like bajs!"
/k

Dagens ämne: klantar.

Min värdfar ska ut och ta ut "fasttrak"-dosan (liten dosa som registrerar, så jag slipper betala kontant när jag ska över gg-bron) från min bil. Han har en ny han ska sätta dit.
När han ändå är på g sliter han även ut min backspegel. Sjävklart inte med avsikt. Svär lite och går och hämtar lim. inget lim som helst heller, utan såntdär skollim, nivet sånt vitt flytande lim som tar typ en vecka att torka.
Kletar lim på allt och svär lite till.
Sedan får jag order att köpa snabblim. "visst" tänker jag, åker till en bil-dels-affär-grejjamoj.
Dom skrattar åt mig.
Man kan inte limma upp en backspegel med snabblim. NEJ.
Ååååh vad enkelt det skulle vara att köra om jag hade en backspegel. men nej.
Å andra sidan, har jag klarat norrköping-piteå utan backspegel, borde jag väl ändå kunna hantera staterna.
Förutom faktumet att folket här verkar ha fått sina körkort i flingpaketen...
Min fot gör ont. Och på benen har jag räknat det till 5 stora blåmärken, alla från att jag stängt bildörren på mig själv, några gånger för mycket.
OCH, jag lyckades igår förstöra ett styck snordyrt duntäcke och en styck torktumlare. För att jag inte insåg att täcket inte kunde maskintvättas. Och att det sedan var för tungt för att torktumla.
oops.
Torktumlaren bryr vi oss dock inte om, både tvättmaskin och torktumlare är redan halvpajja. Fast det är upp till hyresvärden att fixa.
sådärja. Lite tur (eller varför inte mer hjärnkapacitet så jag kan tänka innan jag gör) häråt, tack!
/k

And all that I can see is just a yellow lemon tree.

Tisdag morgon och jag är tröttare än tröttheten själv. JA, det är möjligt!
Vaknade runt 4 imorse, då min värdfar råkade fick-ringa mig. As.
Gårdagen var mysig. Satt ute i solen i nån timme eller två och bara njöt. Kände plötsligt sug efter citronvatten! Såntdär knäppt sug, varför just citronvatten? Satt i 10 minuter och önskade att jag hade lite citroner...
Insåg plötsligt att jag satt brevid ett freakin' citronträd ....
Klättrade upp, högg ner en knippe och gjorde mig citronvatten.
Sådärja!
Idag blir inget speciellt. Gymmet om 5 minuter, ska dock ta det riktigt lugnt där då jag igår gjorde nånting med min vrist, den gör lite ont. Bläh.
Förresten, dagens fundering:
Jag vaknar varje morgon med olika låtar på huvudet. Nivet, när man inte kan sluta nynna på melodin osv. Vet dock med säkerhet att jag inte lyssnat på respektive låt på några dagar innan jag vaknar med den. Kan det betyda att mina drömmar innehåller bakgrundsmusik? Jag menar, man (inte jag i alla fall) kommer ju inte direkt ihåg ljud/musik i drömmar? eller gör man det?
Jaha, nähä, nu tänker jag åka. Sadie ligger bredvid mig och mer illaluktande hund får man leta efter. Gaser deluxe.
Ja, om ni inte fattade det så ligger hon och fiser på mig! MÖK!
puss
/k